Aidiladha yang Sejuk

Pagi on de way nak ke BIC aku tengok semua kereta keras (kereta memang keras, kalau lembik tak boleh la naik). Keras kat sini sebab diseliputi ais. Bukan je kereta, jalan pun membeku disebabkan embun dan air yang mengeras diatas jalan. Aku rasa suhu semalam ade mencecah -5ºC. Melebihi tahap beku peti ais. Hari juga aku tak kerja sebab hari Ahad. So, duduk rumah jelah. Duduk rumah pun sejuk juga. Nak tak nak heater terpaksa dipasang. Kalau tak kesejukan dalam rumah.

Petang karang nak pergi Asia Market. barang-barang rumah dah habis. Pukul 6.00 petang sebelum Isyak kena pergi rumah Ust Faisal. Malam ni kami buat takbir Raya beramai-ramai kat situ. Malaysia Student Centre(MSC) tak boleh digunakan sebab tengah renovate sekarang. Kalau tak bertakbir kat MSC je macam malam raya Aidilfitri lepas. apa-apa pun snow masih belum memunculkan dirinya dan Aidiladha akan menjelma malam ini.

Selamat Hari Raya Aidiladha kepada mak, ayah dikedua-dua belah pihak. Adik-beradik di Lipis dan Jerantut. Sanak saudara di Lipis, Jerantut, Pahang dan seluruh Malaysia dan UK. Tak lupa juga kepada sahabat-sahabat yang berada di tanah air dan seluruh dunia. Kami menyambut Aidiladha dalam keadaan yang penuh dengan kesejukan. Alhamdulillah

Advertisements

8 comments so far

  1. alberangque on

    Kami semua sekeluarga di Lipis bersama abang Long dan kak hana serta Abang Ngah dan kak Sha ucapkan Salam Edul Adha kepada deme sekeluarga di sana. Syifa’ juga nak ucap tapi belum pandai berkata-kata. sengih boleh le!!

  2. Kipp on

    Syifa’ dah mula menirap… huhuhu… dia nak pak de dia bawa balik salji ke lipis nanti.. huhu

  3. musafir03 on

    Syifa’ sengih nampak gigi ke? Kalau nak salji gi ke peti ais lepas tu ambik sikit kat situ macam kome selalu buat kecik-kecik dulu…hahaha

  4. aisyah on

    hahaha….ntah memenda abgde….
    dia mane ade gigi lagi le…nmpak gusi je la..

    anyway, SLAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA..

    p/s: weh, x lame lg b’day kome. xnak beli hadiah utk kome ke??huhuhu

  5. e-man on

    layan la kak acah tu, selamat hari raya aidil adha keh ucapkan. deme raye dlm sejuk la hihihi…..

  6. as-sa'adati on

    Selamat hari raya Aidiladha buat oak ngn kak nini. Kitorg sambut raya dalam kesejukan gak…yer la musim hujan, mendung je…

  7. aisyah on

    abade…abade…
    saje je….

  8. teruterubozu288 on

    slmt hr ry aidiladha,,,(^_^)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Pages

  • Meta

  • %d bloggers like this: