Tumpang

Assalamualaikum..

hehe..actually this blog belong to my husb not mine. that’s why tulisan warna pink..just tumpang tulis as he ask me to tulis something.emm..ni dah kali kedua aku merasa suasana winter..berharap sangat2 tahun ni pun snow turun mcm last year..selagi snow tak turun, the temperature will be around -3°C..SEJUK!!!

Cuti Christmas dah dekat. Tahun ni plan nk g Italy ngn husb time cuti tu.Masa ‘usha’ tiket flight, happy sangat bila jumpe tiket to Italy as cheap as GBP 50 for return tikets. Masa tu memang dah nak book sngt dah.tp disebabkan debit kad dah takde ongkosnya, maka terpaksa tunggu utk trasfer duit dari main account. the money transfer process will take about 3 days to clear. What a very slow banking system!..emm..berbalik kepada cerita g Italy..disebabkan kene tunggu 3 hari, maka kami tak la booking tiket flight lagi…Dalam tempoh 3 hari tu..my husb dapat tawaran keje kat sportdirect.com..alhamdulillah.penantian die utk cari kerja berakhir..tp yang sedihnya..tak jadi la kami pegi Italy sebab dia tak boleh nk cuti..waaa..Maka cuti 10 hari terperuk la daku dirumah..mungkin ade hikmah disebaliknya..

Advertisements

12 comments so far

  1. musafir03 on

    InsyaAllah ade rezeki bukan je ke Itali tapi ke Turki, Spain, England dan lain-lain lagi…InsyaAllah

  2. Anonymous on

    InsyaAllah..Amin..abang nak belanjakan?hehe…

  3. alberangque on

    Pagi Edul Adha ini, terjumpa tulisan pink. Kenalah beri response sikit. Pertama: Selamat menyambut Edul Adha. Ketupat palas dah siap untuk dimakan. Lepas ni nak solat subuh kemudian ke masjid. Kedua: Semoga anakanda berdua sihat dan selamat. Tak gi Italy boleh save duit. Tapi on 20 th Dis nanti ayah dan mak ke Kota Kinabalu sebab ayah ada kerja sikit. Kerja tertentu musim cuti. Itu sahaja. Jangan tak komen

  4. e-man on

    peh, nak g Italy. nak ekot bla hahaha…… tipu je.

  5. aisyah on

    ye, jgn x komen…huhu

    xpe la kak nini, ada mase lagi nak gi Itali tu. Itali x lari ke mana. yup, ade hikmah di sebalik t’peruk kat umah..hehe

    raya kali ni x wat laksa dah, mak nak tukar angin. wat soto plak. tapi kome tlong gentel begedil (btol ke eja tu??) bape bijik je. the rest, mak ngn kak u yg buat..huhuhu

  6. NS on

    selamat hari raya AidilAdha kepada semua yang komen.hehe

    Alhamdulillah kami berdua sihat sejahtera.Makin membina badan sebab sejuk..banyak berhibernasi..malam pun panjang..

    InsyaAllah..kalau ade rezeki boleh la ke Italy.tp hari tu frust sbb besanya tiket g Italy mahal up to GBP200 for returns tikets. Bila murah tu ingat dapat la ke sana. Lepas ni, kene tunggu tiket offer pulak la.kalau tak tak tau la bile boleh pegi..

    Juadah pagi raya Aidil Adha kami mee kari..tp buat sikit je. cukup utk berdua makan.

    Kepada ayah n mak yang nak ke Kota Kinabalu, Semoga selamat dalam perjalanan pergi dan balik. Semoga di mudahkan urusan.

  7. as-sa'adati on

    christmas pun kedai kat sana buka jg yer?

  8. NS on

    waktu christmas kedai tutup.besanya on 25th of Dec memang takde kedai bukak pun. On Chritmas eve, kedai bnyk bukak 1/2 day. A day after Christmas, boxing day, besanya kedai besar2 dah bukak.time ni sale gile2. so nya dalam 10 hari cuti tu, sehari je kedai/taman/galeri/tempat lawatan tutup. kalau nk jalan boleh sngt. jgn jalan on 25th dah la;-)

  9. zurina on

    ninie..miss u…10 hari tu leh la jadi surirumah sepenuh masa…tak pun rehat2…manjakan badan..heheheh

  10. Anonymous on

    manusia hanya merancang dan sebaik2perancang adalah Allah….ermm mungkin masa ni laa nak…hee jgn marah….memerapkan diri di rumah

  11. sahabat on

    siapapun kita
    dimana pun kita berada
    bila sesuatu perkara itu berlaku
    apakah sebabnya
    bagaimana boleh terjadi
    jawabnya : Manusia hanya merancang, sebaik2 perancang adalah Allah

  12. NS on

    Thanks semua..betul tu..Allah lebih mengetahui..InsyaAllah cuti 10 hari ni dah de mende nak buat….hehe..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Pages

  • Meta

  • %d bloggers like this: