Busy

Assalamualaikum..

Saje menulis untuk mengubat kerinduan pembaca kepada tulisan pink ni..Alhamdulillah..sekarang sudah masuk tahun ke-2 PhD. Half way through. Buat setakat ni, belum lagi menghasilkan sebarang journal. Tahun ke-2 ni makin busy. Kerja makin banyak..pressure makin tinggi..risau kalau tak mampu nak siapkan on time. Banyak lagi yang perlu dipelajari.

Tadi, alhamdulillah..baru sahaja selesai presentation dengan group industri. semuanya berjalan lancar. Next week tutorial yang ke-3 untuk level 1. Sekarang ni buat juga kerja part time kat school. Jadi tutor dan demonstrator. Dapat lah dalam GBP 10 sejam untuk demontrating, dan lbh kurang GBP 13 sejam untuk tutorial. Agak mencabar memandangkan kene review balik semua pelajaran masa first year. Tak semudah yang disangka. Tambahan pulak nak kene terangkan dalam bahasa inggeris kepada anak orang inggereis..tak percaya rasanya..

Busy..busy..memang kehidupan buat PhD ni sangat busy..skng ni, aku diberi kepercayaan untuk jadi mentor kepada sorang budak final year..tiap2 hari khamis dan jumaat dia akan masuk lab buat kerja..itu menyebabkan aku makin busy. dengan bebanan kerja PhD yang bertimbun, kene supervise budak final year, kene buat persiapan untuk kelas tutorial…Tapi ini lah perjuangan yang perlu aku tempuh. Bukan senang nak jadi senang.

Dalam kesibukan aku bekerja untuk mendapatkan segulung ijazah doktor falsafah, InsyaAllah, tugasan ku sebagai isteri takkan aku abaikan. Aku sangat bertuah dapat suami yang sangat memahami, banyak membantu aku. Alhamdulillah, sudah setahun kami menempuh alam rumah tangga. tak percaya rasanya. cepat benar masa berlalu.

Tahun ni kami plan nak balik Malaysia. Doakan ye..

Advertisements

4 comments so far

  1. Nizam on

    Salam kunjungan. Apa khabar Ipin dan Isteri.

    Tahniah berada di sana. Balik Melesia, jgn lupa kawe di sini.

    Nizam

    KK Bandar Baharu, Kedah
    Unit Automotif

    http://nizam83.wordpress.com

  2. caklam on

    Salam, rodong semua, jemput wokme melawat blog koi di http://www.caklam.blogspot.com jangan lupe yek… Insya Allah banyok manfaatnye…

  3. alberangque on

    Ingat bila kita mengajar orang lain (demonstator atau bagi tutorial) kita akan boleh mengingat serta memahami 90% daripada apa yang kita ajarkan itu. Itulah sebabnya para cikgu/guru semakin lama dia mengajar semakin pakar dia akan mata pelajaran yang diajar. Teruskan kerja dengan tekun dan sabar. InsyaAllah dengan tawakal kepada Nya usaha akan BERJAYA.

  4. zurina on

    nini..miss u so much! semoga tabah di sana…bangga nya ada kawan dah nak dapat phd tak lama lagi.semoga berjaya yer…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

  • Pages

  • Meta

  • %d bloggers like this: