RAHMAN

perdanamenteri

2,3 hari lepas heboh diperkatakan tentang Pak Lah yang bakal turun takhta sebagai Perdana Menteri(PM) Ke-5 selepas berada ditakhta tersebut selama 5 tahun 6 bulan. Di BBC WORLD NEWS  pun dikhabarkan yang Pak Lah telah berjumpa Yang Di-PertuanAgong untuk melepaskan jawatan sebagai Perdana Menteri. Selamat jalan Pak Lah. Maka naik lah Najib sebagai PM ke-6 setelah mengangkat sumpah dihadapan Yang Di-Pertuan Agong pagi ini.

Semasa aku di sekolah rendah ada seorang cikgu GSTT (Guru Sandaran Tak Terlatih) bercakap pasal satu teori tentang Perdana Menteri Malaysia. Teori tersebut ialah teori RAHMAN. Maka dengan naiknya Najib maka lengkaplah teori tersebut.

R = Tunku Abdul Rahman
A = Abdul Razak
H = Hussein Onn
M = Mahathir Mohamad
A = Abdullah Ahmad Badawi
N = Najib Tun Razak

Maka berfikirlah bagi mereka yang berfikir, lepas habis teori RAHMAN ini diguna pakai, maka teori apa pulak yang bakal diguna pakai? Adakah teori dari nama lain pula yang akan diambil? Atau era PM dari parti yang sama sudah berakhir? Bab kata rakyat jelata, “Lu pikirlah sendiri”

Advertisements

2 comments so far

 1. Zoyak on

  Teori RAHMAN itu untuk zaman Perikatan@BN sahaja. Selepas Najib naik tahta maka tiada lagi PM dari BN. Maka Bee eNd menjadi END (tamat). Oleh itu selepas Najib ni PM tidak lagi dari BN. Kalau Zahid Hamidi naik atau Hishamuddin naik maka teori RAHMAN itu dah tak betul.
  Lepas ini oran UMNO dah lesu kerana letih nak cari duit bagi menang dalam pemilihan. Semangat juang dalam UMNO dah habis… Oleh itu PR kena kerja kuat.

 2. ibrahimbaba on

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 • Pages

 • Meta

 • Advertisements
  %d bloggers like this: